Automatische smeersystemen

Bent u op zoek naar een manier om tijd en moeite te besparen bij het smeren van uw machines? Tijd is kostbaar en het handmatig smeren van onderdelen is nu eenmaal een tijdrovende klus. Automatische smeersystemen zijn dé oplossing om uw bedrijfsmiddelen tijdens gebruik te smeren en uw werkuren drastisch te verminderen. Ambi Smeersystemen levert geavanceerde automatische olie- en vetsystemen die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zware machines en voertuigen. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve producten op gebied van automatische smering om u van de beste kwaliteit te voorzien.

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Assortiment automatische smeersystemen

Bekijk al onze automatische smeersystemen en bijhorende accessoires die automatische smering mogelijk maken. We bieden uitsluitend hoge kwaliteit producten aan:

Ambi vetsmeerapparaten

Pulsarlube smeerpatronen – smeersystemen

Lincoln Centrale Smeersystemen

Hoe werkt een automatisch smeersysteem?

Een automatisch smeersysteem zorgt ervoor dat de lagers gesmeerd worden tijdens het draaien, waardoor de levensduur verlengd wordt. Naast het verminderen van wrijving tussen slijtdelen, wordt bij toepassing van het juiste vet en de dosering vetafdichting aan de buitenzijde van de lagers gecreëerd. Zo dringt er geen vocht, stof, vuil of zand binnen. Bovendien voorkomt een automatisch smeersysteem stilstand van het materieel, zodat u zowel tijd als kosten bespaart.

Voordelen van een automatisch smeersysteem

Maakt u nog geen gebruik van een automatisch smeersysteem? Automatische smering kan diverse voordelen opleveren voor uw machines en uw bedrijf. De voordelen van een automatisch smeersysteem op een rij:

 • Duurzaam: een constante en optimale smering vermindert slijtage aan uw machines. Hierdoor gaan ze langer mee;
 • Kostenbesparing op de lange termijn: als uw machines langer meegaan en de kans op stilstand afneemt, bespaart u op de lange termijn kosten;
 • Tijd- en arbeidsbesparing: handmatig smeren is niet meer nodig, waardoor u tijd en arbeidskosten bespaart;
 • Efficiëntere werking van uw bedrijf: u bent minder tijd kwijt aan onderhoud, waardoor u efficiënter werkt;
 • Verhoogde prestatie en productiviteit van uw machines: constante en optimale smering van uw machines zorgt ervoor dat deze beter presteren en minder snel stil komen te staan;
 • Milieuvriendelijk: u gebruikt minder vet en produceert minder afval en CO2.
 • Veiligheid: voorkomt gevaarlijke handelingen en situaties tijdens handmatig doorsmeren

Verschillende soorten automatische smeersystemen

Er zijn verschillende soorten automatische smeersystemen beschikbaar, zoals elektrische, hydraulische en pneumatische systemen.  Deze kunnen verder worden opgedeeld in type automatische smeersystemen.

 • Eénleiding (single-line) smeersystemen voor olie
 • Eénleiding (single-line) smeersystemen voor vet
 • Olie-injectiesystemen voor kettingen (tezamen met lucht als transportmiddel)
 • Progressieve smeersystemen voor olie
 • Progressieve smeersystemen voor vet
 • Meerleiding smeersystem voor olie
 • Meerleiding smeersystemen voor vet
 • kettingsmeersystemen voor olie
 • Smeersystemen voor open tandwielen en rondsels
 • Tweeleiding smeersystemen

De automatische smeersystemen van Ambi Smeersystemen

Ambi Smeersystemen levert diverse totaaloplossingen op het gebied van smeertechniek, waaronder systemen waarbij de smering vanuit één centraal punt plaatsvindt. Daarnaast leveren we ook losse kleine en grote systemen voor het automatische smering met vet en olie. Hiervoor maken we uitsluitend gebruik van producten met hoogwaardige kwaliteit. Lees meer over onze verschillende smeersystemen en apparatuur:

Meer informatie over onze automatische smeersystemen?

Heeft u nog vragen over onze service van of wilt u graag meer weten over onze automatische smeersystemen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. Bel ons via 0320 261 777, stuur een e-mail naar ambi@ambismeersystemen.nl of benader ons via WhatsApp.

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Veelgestelde vragen over automatische smeersystemen (FAQ)

Wat is een automatisch smeersysteem en hoe werkt het?

Een automatisch smeersysteem is een systeem dat smeermiddelen (zoals olie of vet) automatisch aanbrengt op de juiste plekken van uw machines. Dit zorgt voor een optimale smering en vermindert de kans op slijtage van uw machines. Het systeem werkt door middel van een centrale unit die via leidingen verbonden is met de smeerpunten op uw machines. Het smeermiddel wordt op gezette tijden automatisch aangebracht door de centrale unit, waardoor uw machines continu gesmeerd worden. Met een automatisch smeersysteem verlengt u de levensduur van uw machines en vermindert u het risico op storingen en uitvaltijd.

Zijn automatische smeersystemen geschikt voor alle soorten machines?

Ja, in principe zijn automatische smeersystemen geschikt voor alle soorten machines met draaiende of bewegende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan industriële machines, kranen, tractoren, shovels en vrachtwagens. Het is wel belangrijk om het juiste systeem te kiezen dat past bij uw machines en de omgeving waarin ze gebruikt worden. Onze specialisten kunnen u hierover adviseren.

Hoe vaak moet een automatisch smeersysteem onderhouden worden?

Een automatisch smeersysteem hoeft niet vaak onderhouden te worden. Dankzij automatische smering vermindert u zelfs het algemene onderhoud en de kosten die daarmee gepaard gaan. Meestal volstaat één à twee keer per jaar een onderhoudsbeurt aan uw automatische smeersysteem. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden de smeerpunten geïnspecteerd en indien nodig gereinigd of vervangen. Ook wordt het systeem opnieuw afgesteld voor optimale smering.

Hoe weet ik welk type automatisch smeersysteem geschikt is voor mijn machines?

Welk type automatisch smeersysteem u nodig heeft hangt af van verschillende factoren, zoals het type machine, de grootte van de machine en de omgeving waarin de machine gebruikt wordt. Onze specialisten kunnen u hierover adviseren.

Zijn automatische smeersystemen duurzaam?

Ja, automatische smeersystemen zijn zeker duurzaam, omdat ze zorgen voor minder slijtage van uw machines. Hierdoor gaan ze langer mee en hoeft u minder vaak nieuwe apparatuur aan te schaffen. Bovendien bespaart u ook op arbeidskosten, omdat handmatig smeren niet meer nodig is.