Automatische Vetsmeersystemen – Vetsmering

Ambi smeersystemen levert automatische vetsmering op maat. Elke toepassing heeft namelijk zijn eigen specifieke eisenpakket. Hieronder geven wij een overzicht van een aantal verschillende soorten vetsmeersystemen.

Heeft u producten op het gebied van automatische vetsmering nodig? Maak een afspraak met één van onze technisch adviseurs voor een vrijblijvend advies op maat. Vul het contactformulier in of bel 0320-261777

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Type smeersystemen

Progressief vetsmeersysteem

Met behulp van een pomp, elektrisch of pneumatisch aangedreven, wordt het smeermiddel via leidingwerk en progressieve verdelers, met de juiste frequentie en dosering tot bij de smeerpunten gebracht. Dankzij dit automatische smeersysteem is het mogelijk een installatie op te bouwen voor enkele smeerpunten tot een installatie van een paar honderd, of zelfs meer smeerpunten. Het voordeel van progressieve smering is dat het systeem dmv een eenvoudige elektrische sturing geheel kan gedoseerd en gecontroleerd worden op zijn werking. M.a.w. de werking van elke smeeruitgang wordt op een probleemloze manier bewaakt.

Het Lincoln Quicklube programma bied het totale assortiment voor het samenstellen van progressieve lincoln centrale vetsmering. De Lincoln vetpomp P502, P401 en P203 in combinatie met Lincoln progressieve verdelers SSV(D) garanderen kwaliteit en betrouwbaarheid.

Twee-leiding vetsmeersysteem

 Het systeem bestaat uit een twee voedingsleidingen die om beurten op druk komen en ontlast worden. Wanner de ingestelde druk bereikt is, geeft de einddrukschakelaar een signaal naar de stuurkast die het omkeerventiel zal omschakelen van de ene leiding naar de andere leiding. Voor de doseerafgifte zorgen de zogenaamde 02-vetverdelers welke met een vaste en/of een instelbare doseerafgifte te verkrijgen zijn. De doseerafgifte is voor ieder smeerpunt visueel controleerbaar. Het systeem heeft als voordeel dat het slechts een vrij eenvoudig leidingnetwerk nodig heeft en dat er op een probleemloze manier honderden smeerpunten kunnen toegevoegd worden.

Het systeem wordt vooral toegepast in omstandigheden waar smeerpunten ver uit elkaar zitten en  een hoge bedrijfszekerheid gewenst is.

Kenmerken

  • Uitermate geschikt voor grote fabrieken zoals Mengvoeder, Staal, Beton, Papier en Bulk.
  • Toepasbaar in koude, vervuilde en zware omgevings omstandigeheden
  • Eenvoudig, nauwkeurig, betrouwbaar en doseervolume per 2 uitgangen indiviueel instelbaar
  • Grote verschillen in gewenste dosering mogelijk
  • Toepasbaar tot wel 2000 smeerpunten over lange afstanden
  • Zeer eenvoudig uit te breiden
  • Visueel of elektrisch te controleren per 2 uitgangen
  • Door geavanceerde besturing kan werkdruk minimaal gehouden worden wat resulteert in service interval- en levensduur verlenging componenten
  • Twee leiding systemen kunnen uitstekend gecombineerd worden met 2e generatie progressieve verdelers. Hierdoor kunnen meerdere smeerpunten dicht bij elkaar eenvoudiger worden aangesloten

Het Lincoln Dualline programma biedt het volledige assortiment voor ontwerp van een betrouwbaar en robuust automatisch smeersysteem. Waar we niet wegkomen met het productassortiment van Lincoln kunnen wij als onafhankelijk leverancier en onze jarenlange ervaring terugvallen op andere kwaliteit merken als SKF, Dropsa of Delimon. van Dropsa hebben wij veel componenten op voorraad.

Lincoln vetpompen ZPU 08, ZPU 14 en ZPU 24, alsmede de uiterst betrouwbare VSG en VSL vetverdelers, behoren tot het Dual Line programma.

Bekijk hier het Lincoln Dualline Productoverzicht

Meerleiding vetsmeersysteem:

Dit is een smeersysteem d.m.v een elektrisch of mechanisch aangedreven pomp, waarbij elke uitgang instaat voor smering van een apart smeerpunt. Makkelijk instelbaar per smeerpunt, eenvoudige montage. Rechtstreeks beperkt in aantal smeerpunten. Echter in combinatie met progressieve vetverdelers tot honderden smeerpunten. Deze systemen worden vooral toegepast binnen de industrie, Offshore en maritiem.

AMBI gebruikt bij deze systemen vaak de alom bekende “Ambi zelfstartende en ontluchtende verdringer pomp” en de Lincoln vetpompen P205, P215 en P230

Advies nodig of interesse?

Heeft u interesse in een vetsmeersysteem of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onderstaande knoppen.

Bel 0320-261 777 Contactformulier