Centrale smeersystemen

Storingen bij machines, productielijnen en installaties ontstaan vaak door falende lagers. In vijftig procent van de gevallen is er sprake van gebrekkige smering. Hoe dit komt? Omdat 97 procent van deze lagers gesmeerd wordt met een techniek uit 1930; de handvetspuit. U betaalt hiervoor een hoge prijs.

Besparing door efficiënt of geautomatiseerd werk

Met het juiste smeeroplossing beschikt u over nieuwe mogelijkheden om de beschikbaarheid en productiviteit te verhogen. Naast het beperken van vroegtijdige lageruitval en stilstand van machines kan ook een correcte smering de energie efficiëntie verhogen. Ambi smeersystemen kan u helpen het echte potentieel van smering te benutten. Ambi’s smeeroplossingen variëren van gespecialiseerde smeermiddelen tot de meest geavanceerde automatische smeersystemen. Wilt u advies of meer informatie over het plaatsen van centrale smeersystemen? Neem contact op.

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Centrale smering door een Automatisch smeersysteem:

Om te kunnen blijven concurreren, is het van belang om over te stappen naar een hedendaagse, preventieve aanpak; automatische smering. Wij zorgen ervoor dat uw investering resulteert in grote besparingen. De voordelen van een automatisch smeersysteem voor volautomatische smering:

  • Het is milieuvriendelijk (minder afval, minder olie-vetverbruik en energiebesparend)
  • Het is veilig (het houdt uw mensen uit de buurt van gevaarlijke gedeeltes)
  • Het is productiever (u heeft minder vaak te maken met productiestilstand en dit heeft een gunstige invloed op het rendement van uw bedrijf)

Smeertechniek op maat

Ambi Smeersystemen levert maatwerk. Het bieden van een specifieke oplossing voor uw smeerprobleem is pas mogelijk na een klein, maar grondig onderzoek. Hierbij kijken we onder andere naar de omgevingsfactoren, het productieproces en het toegepaste smeermiddel.

Ons bedrijf, opgericht in 1921, verzorgt het gehele traject; van engineering en advisering tot montage, onderhoud en service. Wij zorgen ervoor dat uw investering resulteert in grote besparingen. Dit kan door het verhogen van de efficiëntie en of het automatiseren van werkzaamheden.

Informatie en advies

Wilt u meer informatie? Wij staan u graag telefonisch te woord: 0320-261777.

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Doelmatige smering resulteert in:

Automatisch smeersysteem tov Handsmering: