Lincoln Automatisch Smeersysteem – Centrale vetsmering

 “Lincoln Quicklube centraal vetsmeersysteem”  Absoluut de meest toegepaste en meest succesvolle productlijn van Lincoln Smeersystemen. U krijgt hiermee het beste centraal smeersysteem op het gebied van centrale smering.

Met een Lincoln Quicklube centraal vetsmeersysteem worden de lagers tijdens het draaien gesmeerd waardoor deze langer meegaan. Naast het verminderen van wrijving tussen slijtdelen, wordt bij toepassing van het juiste vet en de dosering vetafdichting aan de buitenzijde van de lagers gecreëerd. Zodat het binnendringen van vocht, stof, vuil en zand wordt vermeden. Daarnaast wordt met een automatisch smeersysteem op het materieel stilstand vermeden wat minder tijdsverlies en extra kosten met zich meebrengt.

Lincoln Quicklube centrale vetsmeersystemen doseren afgemeten hoeveelheden smeermiddel op juiste tijdstip en op de juiste plaats. Deze centrale vetsmeersystemen zijn ontworpen om op een relatief eenvoudige en kostengunstige manier automatische vetsmering toe te passen.

Kenmerken:

  • Universeel toepasbaar
  • 1Kg t/m 8 Kg reservoir inhoud
  • Uiterst betrouwbaar
  • Robuust
  • Zeer hoge beschermingsklasse (IP6K9 Nema 4)
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Makkelijk uitbreidbaar

 Lincoln centrale vetsmering vetpompen P203 en P401 alsmede de uiterst betrouwbare SSV(D) vetverdelers, behoren tot het Quicklube programma.

Quicklub SSV en SSVD verdeelblokken

Het hart van elk Lincoln Quicklube automatisch vetsmeersysteem zijn de gepatenteerde SSV vetverdeelblokken. Niet zomaar een verboord manifold blok maar voorzien van  doseerstiften/plunjers met zeer nauwkeurige passingen voor exacte dosering per uitgang (6-22) zelf bij tegendrukken van 275 bar.  De hoge druk capaciteit garandeerd vetafgifte aan elk smeerpunt
Doormiddel van het doorverbinden van uitgangen kan onderscheid worden gemaakt in dosering op lagers van verschillende afmetingen. Voor visuele controle kunnen de blokken worden voorzien van controlestift om hiermee de omloopcyclus van een blok te bewaken. De Lincoln SSV verdeelblokken zijn uit 1 stuk vervaardigd en gemaakt van hoogwaardig staal. Alles zonder O ringen of  interne terugslagkleppen wat lekvrije werking tot gevolg heeft.

 Bekijk hier het Lincoln Quicklube Productoverzicht