Oliepompen

Ambi Smeersystemen beschikt over een zeer compleet programma oliepompen. We staan bekend als onafhankelijk totaalleverancier met een uitgebreid assortiment en ruime voorraad. Daarnaast beschikt Ambi smeersystemen over servicegericht en vakkundig personeel met jarenlange ervaring, wat ons een ware one-stop-shop maakt. Als officiële importeur van de A-merken Lincoln en Meclube selecteren we onze oliepompen op kwaliteit. Door onze enorme voorraad leveren we producten vaak direct. Profiteer van al onze voordelen:

 • Landelijk dekkend netwerk van technisch adviseurs en monteurs
 • Mogelijkheid tot training en opleiding van uw medewerkers
 • Regelmatige controle van de systemen
 • VCA* gecertificeerde monteurs en smeertechnici
 • Hoge kwaliteit olie afzuigpompen

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Pneumatische olie pompen

Ambi Smeersystemen beschikt over een groot aanbod pneumatische olie pompen. De ruime diversiteit aan onder andere drukverhoudingen, type pompbuis en opbrengst per cycle maken het mogelijk voor u de passende pomp te vinden.

Olie pompen worden binnen alle branches toegepast. De pneumatische olie pomp is een veel toegepaste olie pomp in garages, werkplaatsen en fabrieken. Deze olie pomp verpompt de olie vanuit een 60, 180-220, of 1000 liter vat naar het afgiftepunt. Naast het uitgebreide programma Lincoln pneumatische olie pompen, waaronder de Lincoln Stuby en Lincoln PMV, hebben we een groot aanbod pneumatische olie pompen en olie-afgifte-sets van Meclube.

Heeft u een specifieke toepassing of wenst u persoonlijk advies? Bel ons via 0320 261 777. We staan u graag te woord.

Elektrische oliepompen

Service en onderhoudsdiensten werken vaak buiten in het veld waar meestal geen lucht aanwezig is. Hier worden de elektrische oliepompen dan ook veel toegepast. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met verschillende merken en uitvoeringen van elektrische oliepompen. Uiteindelijk hebben we een serie elektrische tandradpompen gevonden die doorgaan waar de rest stopt.

Uitvoeringen elektrische oliepompen

De elektrische olie pompen EP100, EP200, EP300 en EP400 onderscheiden zich als volgt:

 • Elektrische oliepomp EP100: Lage druk 8 bar, laag volume 11 ltr./min.
 • Elektrische oliepomp EP200: Hoge druk 16 bar, laag volume 11 ltr./min.
 • Elektrische oliepomp EP300: Lage druk 8 bar, hoog volume 22 ltr./min.
 • Elektrische oliepomp EP400: Hoge druk 16 bar, hoog volume 22 ltr./min.

Kenmerken elektrische oliepompen

Alle uitvoeringen zijn zelf aanzuigende elektrische tandradpompen met 3 meter voedingskabel. Voorzien van geïntegreerde bypass drukregelaar en een afgeschermde aan-uitknop. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor motorolie, tandwielkastolie, smeerolie en hydraulische olie.

EP DS uitvoering: Inclusief druk schakelaar welke zorgt voor het automatisch afslaan van de pomp wanneer de ingestelde druk wordt bereikt. Bijvoorbeeld wanneer het oliepistool wordt gesloten. Wanneer de druk weer daalt door het openen van bijvoorbeeld het slangpistool, schakelt de pomp weer automatisch aan.

Specificaties elektrische oliepompen

 • Opzuighoogte 2,5 meter
 • Aansluitingen inlaat 1″ BSP / uitlaat 3/4″ BSP
 • 230 volt, 50Hz, 4.0A, 0,75 kW, IP55

Magnaugth Bop20 en Bop60 Accu oliepompen

Ambi beschikt in het brede assortiment olie afzuigpompen nu ook over de prijswinnende Macnaught Bop20 en Bop60 accu oliepompen. Deze Macnaught Bop20 en Bop60 accu oliepompen zijn uniek en zeer flexibel inzetbaar door een universele pomp unit op accu. De universele pomp kan eenvoudig gewisseld worden over verschillende type zuigbuizen voor verschillende vloeistoffen. Zo zijn de accu oliepompen toepasbaar voor zowel lage als hoge viscositeit oliën, ATF en koelvloeistof.

Heeft u een specifieke toepassing of wenst u persoonlijk advies rondom olie afzuigpompen? Bel ons gerust: 0320 261 777. We staan u graag te woord.

Membraanpompen

Ambi beschikt over een zeer breed assortiment van pneumatische vloeistofpompen en membraanpompen. Meclube membraanpompen zijn de meest eenvoudige en flexibel inzetbare pompen voor het verpompen van vele chemicaliën, vuilwater, dikke vloeistoffen, etc.  Ze zijn luchtgedreven, eenvoudig in onderhoud, droog zelfaanzuigend en kunnen onbeperkt drooglopen. De capaciteit is eenvoudig te regelen door de lucht toevoer te reduceren.

Onze luchtgedreven membraanpompen zijn leverbaar in polypropyleen, aluminium, rvs 316 en rvs 316 voorzien van FDA keur en met ATEX-certificering. Afdichtingen kunnen op specificatie van te verpompen medium worden gekozen.

Membraanpompen worden onder andere in de volgende branches gebruikt:

 • Voedingsmiddelen industrie
 • Drank en frisdrank Industrie – Brouwerijen
 • Chemische Industrie
 • Gas Industrie
 • Papier Industrie
 • Afvalwater
 • Staal Industrie
 • Verf Industrie
 • Maritieme Industrie
 • Staal Industrie

Andere artikelen van Ambi Smeersystemen

Naast oliepompen vindt u bij Ambi Smeersystemen onder andere de volgende artikelen:

Mocht u op zoek zijn naar een artikel dat u niet heeft kunnen vinden op onze site. Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen over de olie afzuigpomp?

Ontvangt u graag meer informatie over onze verschillende olie afzuigpompen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze specialisten door te bellen via 0320 261 777 of een e-mail te sturen naar ambi@ambismeersystemen.nl. U kunt ons ook whatsappen of ons contactformulier invullen.

Veelgestelde vragen over oliepompen (FAQ)


Waarom zou ik kiezen voor oliepompen van Ambi Smeersystemen?

Onze oliepompen zijn van topkwaliteit, afkomstig van vooraanstaande fabrikanten. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en ontworpen om te voldoen aan de eisen van een breed scala aan industriële toepassingen. Samen met onze expertise in smeersystemen, bieden wij oplossingen die uw efficiëntie verhogen en onderhoudskosten verlagen.

Wat zijn de voordelen van pneumatische oliepompen?

Pneumatische oliepompen bieden een hoge betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en zijn vaak lichter dan hun elektrische tegenhangers. Ze werken uitstekend in omgevingen waar explosiegevaar bestaat omdat ze geen vonken produceren. Bovendien zijn ze ideaal voor toepassingen waar de luchtdruk al beschikbaar is.

Hoe onderhoud ik mijn oliepomp om de levensduur te maximaliseren?

Regelmatig onderhoud is cruciaal voor het behoud van de prestaties en levensduur van uw oliepomp. Dit omvat het controleren en vervangen van versleten onderdelen, het reinigen van filters, en het zorgen voor een correcte smering. Ambi Smeersystemen biedt onderhoudsgidsen en diensten aan om uw oliepompen optimaal te laten functioneren.

Kunnen oliepompen worden aangepast aan specifieke toepassingen?

Absoluut, wij begrijpen dat elke toepassing uniek is. Ons team van experts kan oliepompen aanpassen aan uw specifieke behoeften, of het nu gaat om aangepaste stroomtarieven, drukniveaus, of de integratie met bestaande systemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kies ik de juiste oliepomp voor mijn toepassing?

Het kiezen van de juiste oliepomp hangt af van verschillende factoren zoals de viscositeit van de olie, de vereiste stroomsnelheid, druk, en de specifieke eisen van uw toepassing. Ons team van experts kan u begeleiden bij het selecteren van de meest geschikte oliepomp. Contacteer ons voor een persoonlijk advies.