SKF RecondOil Box

De toekomst van smeertechniek draait om duurzaamheid en efficiëntie. Ambi Smeersystemen biedt met trots de geavanceerde SKF RecondOil box oliefiltratie oplossing aan. Deze baanbrekende technologie transformeert de manier waarop industrieën omgaan met smeermiddelen, door het traditionele concept van olie als eenmalig gebruiksmiddel om te zetten in een duurzaam, circulair proces.

  • Duurzame oplossing
  • Kostenbesparend
  • Verbetert machineprestaties
  • Flexibele integratie
  • Compact en robuust ontwerp

Bel 0320-261 777 Contactformulier

De 3 SKF RecondOil Box modellen.

Het probleem: de impact van industriële smeermiddelen

Jaarlijks wordt er wereldwijd meer dan 19 miljoen ton aan industriële smeermiddelen verbruikt. Deze smeermiddelen, essentieel voor de werking van talloze machines, hebben tijdens hun levenscyclus een aanzienlijke impact op het milieu. De productie, het gebruik en de uiteindelijke afvoer ervan resulteert in de uitstoot van grote hoeveelheden kooldioxide – een uitdaging die we in deze tijd van klimaatbewustzijn steeds meer aandacht vraagt.

De oplossing: SKF RecondOil Box met Double Separation Technology (DST)

SKF RecondOil Box is niet zomaar een oliefiltratiesysteem; het is een revolutionaire stap richting duurzaamheid. De innovatieve Double Separation Technology (DST) maakt het mogelijk om olie herhaaldelijk te zuiveren en te hergebruiken. Dit proces verwijdert nanodeeltjes, vernis en vocht uit de olie, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en de noodzaak voor olieverversing wordt geminimaliseerd.

Eén systeem, drie functies

De RecondOil Box is een geavanceerd dieptefiltratiesysteem, uitgerust met de innovatieve Double Separation Technology (DST) . Dit systeem maakt gebruik van een uniek chemisch en mechanisch scheidingstraject dat niet afhankelijk is van de poriegrootte van filters. Hierdoor kunnen deeltjes van elke grootte efficiënt uit de olie gefilterd worden, zonder beperkingen aan de minimale grootte.

Nanodeeltjes

Vernis

Water

Voordelen van SKF RecondOil Box oliefiltratie voor uw bedrijf

Het overstappen op SKF RecondOil Box brengt talloze voordelen met zich mee, waardoor het een essentiële keuze is voor bedrijven die streven naar duurzaamheid, efficiëntie en verbeterde operationele prestaties. We zetten een aantal belangrijke voordelen van deze innovatieve oplossing op een rij:

1.     Een belangrijke stap richting duurzaamheid

SKF RecondOil Box stimuleert duurzaamheid door hergebruik van industriële olie, waarmee uw bedrijf aanzienlijk bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dit initiatief versterkt niet alleen uw milieuvriendelijke imago, maar ondersteunt ook actief de transitie naar een circulaire economie, essentieel in de hedendaagse maatschappij.

2.     Kostenbesparing

Implementatie van de SKF RecondOil Box leidt tot significante kostenbesparingen door het drastisch verminderen van de frequentie waarmee olie vervangen moet worden. Minder olieverbruik en afvalproductie resulteert in directe financiële voordelen, terwijl de operationele efficiëntie van uw bedrijf wordt verhoogd.

3.     Optimale prestaties

Schonere olie zorgt voor een optimale werking van uw machines, vermindert stilstandtijd en bevordert een langere levensduur van bedrijfsmiddelen. Dit vertaalt zich in verhoogde productiviteit en een betrouwbare bedrijfsvoering, wat cruciaal is voor het behouden van concurrentievoordeel.

4.     Flexibele integratie

Dankzij de offline functionaliteit van het systeem, wordt de primaire werking van uw machines niet beïnvloed. Hiermee biedt SKF een flexibele oplossing die eenvoudig te integreren is in bestaande processen, zonder ingrijpende aanpassingen of downtime.

5.     Compact en robuust ontwerp

Het ontwerp van de SKF RecondOil Box is zowel compact als robuust, waardoor het systeem in vrijwel elke industriële omgeving geïntegreerd kan worden. Dit biedt de mogelijkheid om geavanceerde oliefiltratie toe te passen zonder compromissen op het gebied van ruimte of functionaliteit.

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Voorbeeld van een geïnstalleerde SKF RecondOil box in een industriële omgeving.

Waarom Kiezen Voor Ambi Smeersystemen?

Als expert in smeertechniek begrijpt Ambi Smeersystemen de unieke behoeften van uw industrie. Wij bieden niet alleen geavanceerde producten van SKF, maar ook een uitgebreide service, van advies tot installatie en onderhoud. Onze missie is om u te helpen uw operaties te verduurzamen en te optimaliseren, met oog op de toekomst. Bekijk hieronder een greep uit onze expertises:

Zet ook de stap naar duurzaamheid en efficiëntie

Bent u klaar om de overstap te maken naar een duurzamere en efficiëntere manier van werken? Neem vandaag nog contact op met Ambi Smeersystemen voor meer informatie over de SKF RecondOil Box of vraag direct een offerte aan. Samen zetten we de stap naar een groenere toekomst!

Bel 0320-261 777 Contactformulier

Veelgestelde vragen over SKF RecondOil Box

Wat is SKF RecondOil?

SKF RecondOil Box is een geavanceerd oliefiltratiesysteem dat gebruikmaakt van Double Separation Technology (DST) om industriële olie te zuiveren en te hergebruiken. Deze technologie verandert olie van een verbruiksartikel in een duurzaam, circulair hulpmiddel, waardoor de noodzaak voor regelmatige vervanging wordt verminderd.

Hoe werkt de Double Separation Technology (DST)?

Double Separation Technology (DST) combineert fysieke scheiding met moleculaire filtratie om nano-deeltjes, vernis en vocht uit de olie te verwijderen. Dit proces zorgt ervoor dat de olie schoner terugkomt dan nieuw, waardoor de levensduur van de olie aanzienlijk wordt verlengd.

Kan de SKF RecondOil Box in elke industriële omgeving worden gebruikt?

Ja, de SKF RecondOil Box is ontworpen om compact en robuust te zijn, waardoor het systeem gemakkelijk geïntegreerd kan worden in bijna elke industriële omgeving, ongeacht de bestaande ruimtebeperkingen of machineconfiguraties.

Wat zijn de milieuvoordelen van het gebruik van SKF RecondOil?

Door het hergebruik van olie draagt SKF RecondOil bij aan een significante vermindering van CO2-uitstoot en ondersteunt het een circulaire economie. Dit vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk van uw bedrijf, maar draagt ook bij aan wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.

Hoe beïnvloedt de SKF RecondOil Box de operationele kosten?

Toepassing van de SKF RecondOil Box kan de totale kosten van olie drastisch verminderen door het verlagen van de frequentie van olievervangingen en het minimaliseren van afvalproductie. Dit resulteert in directe besparingen en een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe draagt de SKF RecondOil Box bij aan machineprestaties?

Door de olie continu te zuiveren, zorgt de SKF RecondOil Box ervoor dat uw machines continu schoner en efficiënter werken. Dit leidt tot minder slijtage, een aanzienlijk langere levensduur van de componenten en een verhoogde beschikbaarheid van uw machines.

Waar kan ik meer informatie vinden of een offerte aanvragen?

Voor meer informatie over deze innovatieve oplossing van SKF of om een offerte aan te vragen, kunt u contact opnemen met Ambi Smeersystemen via onze website of direct bellen naar 0320 – 261 777. Ons team van experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en de beste oplossing voor uw behoeften voor te stellen.